Tips voor Corporate Team Building

Hier is een verhaal, een waargebeurd verhaal. Het verhaal van hoe we een virtuele gebeurtenis bouwden die het huis op zijn kop zette.

U denkt misschien dat het virtueel, haha, onmogelijk is om een boeiend virtueel evenement te creëren voor uw vele medewerkers. Misschien denkt u wel, ‘hoe kan een online sessie de aandacht van iedereen trekken?

Als u zo bang bent voor weer een saaie virtuele sessie dat u aarzelt om verder te gaan, denk dan nog eens goed na. Er is een manier om uw virtuele vergadering te laten rocken. Het draait allemaal om het vinden van geweldige elementen om een snel, visueel aantrekkelijk, echt interactief programma te maken.

Volg mijn kleine verhaal en je zult ook een gelovige worden.

HOOFDSTUK EEN – VOORBEREIDING

Dit verhaal begon met een telefoontje van een vroegere klant. Zijn vraag was: “Kunnen we ons Team Building Through Song programma op maat maken om voor ongeveer 1.000 medewerkers online te werken, verspreid over de hele wereld in 3 afzonderlijke webinar-sessies?

Ik haalde diep adem en antwoordde toen: “Hmm, ja natuurlijk.” Uitdaging geaccepteerd!

Met een engagement, en met het vertrouwen van een geweldige klant, namen mijn team en ik een sprong van het plateau van de vertrouwdheid in het onbekende. Van conferentiecentrum balzaal tot webinar-platform.

Er zijn verschillende sleutelelementen voor een groot virtueel evenement, in feite voor elk evenement. Het eerste zeer belangrijke element is de planning. Bereid je voor, bereid je voor, bereid je voor. We hebben ontelbare uren doorgebracht met de belangrijkste stakeholders van onze klant om hun doelstellingen te begrijpen en vervolgens uit te zoeken hoe ze in een online formaat kunnen leveren.

We moesten ons eerst voorstellen en vervolgens bedenken hoe we ons face to face-programma in het virtuele evenement-domein konden brengen.

We construeerden een reeks vragen en antwoorden – die u gewend bent te zien op zo veel Zoom-vergaderingen en webinar-sessies. Aangezien we tijdens de sessie onze virtuele aanwezigen niet konden horen, was Q&A voor ons een logische manier om toonaangevende vragen te stellen en antwoorden te krijgen die de basis zouden vormen voor onze songtekst.

We waren ook van plan om mij in staat te stellen om open vragen te stellen op de microfoon en mensen te laten antwoorden door het intypen van gedachten en suggesties; een vrije vorm van brainstorm.

We conceptualiseerden een goede mix van vooraf gestelde vragen, open einde brainstorming en muzikale uitvoering. Nu was de uitdaging om het te laten gebeuren!

HOOFDSTUK TWEE – HET PRODUCEREN VAN DE SHOW

Als lead voor ons team hier bij Kidbilly Music en met een plan in de hand doe ik onderzoek naar hoe je van ideevorming naar implementatie kunt gaan.

Ik wist dat we er goed uit moesten zien, dat we de aandacht van de aanwezigen/kijkers moesten trekken om iedereen bezig te houden. Dus investeerden we in camera’s, lampen, monitoren, switchers etc. Als je je virtuele evenement wilt laten rocken, kun je niet beknibbelen op de tools om het te laten lijken alsof het rockt!

We hebben besloten om elke webinar sessie live uit te zenden vanuit de legendarische Ocean Way Nashville opnamestudio’s. We hebben urenlang verschillende podiumsets en studiocamera’s uitgeprobeerd en audio getest om er zeker van te zijn dat de presentatie er goed uit zou zien en goed zou klinken. Er is onderzoek en maatwerk nodig om het geluid goed te laten klinken op webinar-platforms zoals Zoom. Maar het kan – in feite hebben we het gedaan.

Met onze uitzending, camera’s en muziekproductie tot in de puntjes gepland, hebben we ons vervolgens gericht op het interactief betrekken van onze virtuele deelnemers aan het evenement.

Zei ik interactief? Ja, ja, ja – de sleutel tot het succes.

We ontdekten dat de beste manier om onze belofte van live heen-en-weergaande interactie en hoge betrokkenheid na te komen, het gebruik van een is een geweldige publiekreactiesysteem is. Een van mijn favorieten is Slido. Het is gemakkelijk te gebruiken, ziet er goed uit en presteert goed op smart phone, tablet, laptop en desktop.

Wat betekent een geweldig audience response system (AR)? Het betekent leuke graphics, kleuren, beweging en opvallende woordwolken. Het betekent kinesthetisch plezier, zodat de virtuele aanwezigen op de hoogte blijven. Het is geweldig om knoppen in te drukken en te rommelen terwijl je op een virtueel programma zit.

Onze productieplanning is verpakt en het zag er zo uit.

De inhoud van het programma is ontworpen om de gegevens te verzamelen die we nodig hebben om een liedje in real time te maken met honderden mensen die overal verspreid zijn.
AR-systeem om de inhoud op een superleuke, rockende manier af te leveren.
Muziek en video met staging om de virtuele deelnemers aan het evenement te betrekken op een viscerale manier en om ze geïnteresseerd te houden.
HOOFDSTUK DRIE – UITVOERING
Oefenen, oefenen, oefenen. We oefenden het AR-systeem met onze klant in generale repetitie. We deden een volledige dag van audio-visuele doorloop in de studio. We hebben tijd besteed aan het oplossen van latentieproblemen om het geluid af te stemmen op het videobeeld en om de vertragingstijd van de Zoom te compenseren, die varieert van vergadering tot vergadering.

We hebben geoefend in het reageren op vragen en antwoorden van het publiek in real time, om te zien hoe goed we onze podiumkunsten konden behouden terwijl we de vragen en antwoorden in songteksten brainstormden.

Eén ding dat we niet konden oefenen was het aanpassen aan meerdere tijdzones. Sessies voor mensen in de JAPAC-regio begonnen om 1:30 uur centrale tijd…ouch. EMEA-sessies begonnen om 5:00 uur…ouch.

Uiteindelijk gaven de tijdzonevoorstellingen ons het gevoel dat we op een road trip waren. Maar in plaats van naar het optreden te vliegen (wat vroeger heel leuk was),


Ballonvaren voor feesten

Ben je op zoek naar een heel speciaal cadeau  om te geven voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest, trouwfeest, communie, verjaardag …  Dan is een ballonvaart het ideale geschenk.

Tags:  Ervaren DJ trouwfeest inhuren – stretchtent kopen of hurenwebshop voor Herenschoenen